La fundació ofereix a la societat valenciana i el seu teixit econòmic una institució de mecenatge per la defensa dels seus paisatges i el seu patrimoni natural i cultural.fundació assut.

Últimes notícies

// Vols vore la resta de notícies?

Regadiu, societat i territori: un congrés homenatge a Thomas F. Glick

divendres, 20 setembre 2013

Entre el 25 i el 27 de setembre de 2014, se celebrarà a València el congrés Regadiu, Societat i Territori. Se centrarà en l’estudi dels regadius tradicionals des de diferents perspectives, i retrà tribut a Thomas F. Glick, els treballs del qual han sigut una contribució essencial a l’estudi dels regadius tradicionals i han estimulat el seu reconeixement i protecció.

Llegir més…

Amfibi, el festival dels aiguamolls, animarà les nits de l’Albufera

dimarts, 23 juliol 2013

La vella Trilladora del Tocaio, en el Palmar, acull des de demà, 24 de juliol, un certamen que vol divulgar la cultura i la naturalesa de les zones humides a través del cinema, la música i altres disciplines.

Llegir més…

Learning for Lakes: Intercanvi d’experiències a Hongria

dimarts, 30 abril 2013

Diferents organitzacions que treballen en llacs europeus, incloses algunes vinculades al Parc Natural de l’Albufera, intercanvien a Hongria experiències sobre la gestió sostenible de recursos com el turisme, l’agricultura i la pesca.

Llegir més…

Convocatòries

 • Celebrem a l’Albufera el Dia Mundial de les Aus

  1 de octubre, 2013 - 5 de octubre 2013

  El cap de semana dels dies 5 i 6 d’octubre, celebrem a l’Albufera el Dia Mundial de les Aus. Ho fem conjuntament amb SEO/BirdLife i Acció Ecologista Agró. Pel que fa a la Fundació Assut, dissabte de vesprada (de 17 a 20 h.) farem una xarrada a La Trilladora del Tocaio del Palmar (L’Albufera: aus [...]

  E

  El cap de semana dels dies 5 i 6 d’octubre, celebrem a l’Albufera el Dia Mundial de les Aus. Ho fem conjuntament amb SEO/BirdLife i Acció Ecologista Agró. Pel que fa a la Fundació Assut, dissabte de vesprada (de 17 a 20 h.) farem una xarrada a La Trilladora del Tocaio del Palmar (L’Albufera: aus i arrossars) i després donarem una volta en carro i bicicleta pels arrossars de l’Estell en busca de les aus de la marjal.

  Si vols vindre, has de confirmar assistència enviant un correu a valencia@seo.org o telefonant al 689 400 294.

 • El Port de Silla acull la II Fira de l’Albufera

  21 de juny, 2013 - 23 de juny 2013

  Les entitats i associacions del parc natural es troben en un cap de setmana carregat d’activitats. El Port de Silla acull la II Fira de l’Albufera durant els pròxims dies 21, 22 i 23 de juny. En ella participen prop de cinquanta entitats i col·lectius units pel compromís de gestionar, conservar i difondre els valors [...]

  L

  Les entitats i associacions del parc natural es troben en un cap de setmana carregat d’activitats.

  El Port de Silla acull la II Fira de l’Albufera durant els pròxims dies 21, 22 i 23 de juny. En ella participen prop de cinquanta entitats i col·lectius units pel compromís de gestionar, conservar i difondre els valors del parc natural.

  La fira ocuparà un espai de tres mil metres quadrats on se situaran les carpes i tindran lloc les activitats: debats, tallers, exposicions, degustacions, exhibició de vela llatina i fins i tot una romeria, la que el diumenge se celebrarà en honor de Sant Pere.

  La II Fira de l’Albufera està organitzada per la Xarxa d’Entitats de l’Albufera, que desenvolupa la seua activitat entorn de l’aiguamoll i el parc natural. La iniciativa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Silla.

  L’objectiu de la II Fira de l’Albufera és, segons els seus promotors, “organitzar una trobada on, a través de la participació ciutadana, puguem conscienciar a la societat sobre la importància de mantenir comportaments responsables i valorar la riquesa d’aquest espai natural, descobrint els seus costums, tradicions, espais i persones que viuen molt de prop l’Albufera.”

 • Celebra a l’Estell el Dia Mundial dels Aiguamolls

  31 de gener, 2013 - 16 de febrer 2013

  Per a commemorar el Dia Mundial dels Aiguamolls, amics i voluntaris de la Fundació Assut realitzarem dissabte 16 de febrer una acció de neteja i adequació de l’entorn a la partida arrossera de l’Estell, al Parc Natural de l’Albufera.

  E

  En la Fundació Assut, hem decidit allargar la celebració del Dia Mundial dels Aiguamolls. El dia 2, que és quan estrictament es commemora, acudirem a l’eixida en barques per l’Albufera que han organitzat conjuntament SEO/BirdLife, Acció Ecologista Agró i l’associació de vela llatina ‘Els Peixcadors’ de Catarroja. I dos dissabtes després, el dia 16, ho celebrarem a la partida arrossera de l’Estell, on mantenim un acord de custòdia del territori amb els agricultors i regants.

  Amics i col·laboradors de la Fundació Assut i de la Comunitat de Regants de l’Estell passarem el matí de dissabte al Motor de Daniel per a dur a terme una acció d’adequació de l’entorn. L’activitat consistirà a netejar els voltants del motor, aportar una mica de terra en marges i motes, i plantar diverses espècies vegetals pròpies de l’aiguamoll.

  Per acabar, esmorzarem al mateix motor. Es tracta de passar un matí agradable i, de pas, reconèixer els valors de l’arrossar com a ecosistema agrícola lligat als aiguamolls, així com la importància que aquests en tenen com a reservoris de biodiversitat, reguladors dels cicles de l’aigua i el clima, i generadors de recursos com ara la pesca, l’agricultura o l’aigua mateixa.

  Apunta’t ací mateix o telefona al 609290225 (Vicent)

 • Xarrada sobre custòdia del territori a arrossars i regadius

  10 de gener, 2013 - 11 de gener 2013

  Divendres 11 de gener, donarem una xarrada sobre “Custòdia del territori en arrossars i regadius” a la delegació de SEO/BirdLife a València. La custòdia del territori és hui una de les eines més utilitzades per diversos tipus d’organitzacions per a aconseguir gestionar i conservar la biodiversitat, el paisatge i el patrimoni cultural.

  D

  Divendres 11 de gener, donarem una xarrada sobre “Custòdia del territori en arrossars i regadius” a la delegació de SEO/BirdLife a València. La custòdia del territori és hui una de les eines més utilitzades per diversos tipus d’organitzacions per a aconseguir gestionar i conservar la biodiversitat, el paisatge i el patrimoni cultural.

  A la Fundació Assut, mitjançant aquest model de gestió, juntament amb diversos propietaris en zones de cultiu d’arròs de l’Albufera de València, duem a terme diverses activitats per a la conservació i revaloració del patrimoni cultural, així com per a l’estudi rigorós i la posada en pràctica de models de gestió d’aquest tipus de cultiu respectuosos amb la biodiversitat d’aquest complex ecosistema (macroinvertebrats, flora, avifauna).

  Lloc: Oficina de SEO/BirdLife a la Comunitat Valenciana.

  C/ Tavernes Blanques, 29 baix, 46120 Alboraia (València)
  Horari: de 19.30 a 20.30 h.

 • Rat-penat vs. Cucat

  3 de octubre, 2012 - 6 de octubre 2012

  Amb motiu de la Setmana Europea de la Custòdia del Territori, la Fundació Assut, en col·laboració amb el grup Roncadell, organitza el dissabte 6 d’octubre una activitat d’instal·lació de refugis per a rates penades en els arrossars de l’Estell, en el Parc Natural de l’Albufera.

  E

  Està demostrat que la presència d’una colònia de rates penades en un arrossar és una eficaç protecció front a una de les plagues més perjudicials per aquest conreu: el cucat o barrinador de l’arròs (Chilo suppressalis).

  La rata penada de Cabrera (Pipistrellus pygmaeus), que s’alimenta d’insectes, el manté a ratlla; però aquest menut mamífer alat, propi dels aiguamolls, té cada vegada més complicat trobar esquerdes i buits on establir les seues colònies. La solució passa per una cosa tan simple com repartir unes poques caixes-refugi per l’arrossar. Que les ocupen i, en conseqüència, que l’agricultor i el medi ambient es lliuren dels costos i les conseqüències dels cars i agressius tractaments fitosanitaris, només és qüestió de paciència.

  El dissabte 6 d’octubre, amb motiu de la Setmana Europea de la Custòdia del Territori i amb la participació del grup Roncadell, amics i col·laboradors de la Fundació Assut passarem el matí en la partida de l’Estell, on col·locarem uns quants refugis en casetes i motors. Aprendrem una mica sobre les rates penades de la nostra zona, el control biològic de plagues i la custòdia del territori, una fórmula de conservació del paisatge i els seus recursos basada en l’acord, el compromís i la participació. De pas, gaudirem de l’Albufera i del paisatge de l’arrossar a la tardor.

  Quedarem a les 10 h en la trilladora del Tocaio, en el Palmar, des d’on eixirem cap a l’Estell. Per a participar, pots apuntar-te en aquesta mateixa pàgina, enviar un correu a info@fundacioassut.org o telefonar al 693 544 747.

Contacta amb nosaltres | fundació assut © 2011 | carrer major 37, 46130 | massamagrell | valencia